» Blog Archive Qalish.com

Qalish.com

The Power of Knowledge

Macam mana nak recovery data harddisk

Published on Feb 25 2011 // Uncategorized

Salam semua.
Mohon maklumat dari sesiapa yang mahir dalam bidang teknikal.

Baru-baru ni lapy kesayangan aku dah terkena serangan komunis komputer. Tention aku dibuatnyer. Tanda-tanda serangan yang lappy aku kena adalah seperti berikut:

  1. Desktop ada warning macam gambar kat atas tu.
  2. Nak right click tak boleh.
  3. Nak double click folder tak boleh.
  4. Nak restore system tak boleh.
  5. Nak online lagi la tak boleh.
  6. Siap komunis komputer tu tolong restat lagi lappy aku ni.

Alahai, masalah-masalah.. Haa tu la ANTIVIRUS dah beli tapi lambat sangat install . Kan dah kena. Last choice terpaksalah aku fomat lappy ni. Sebelum fomat aku sempat lagi sedut data-data penting ke dalam harddisk.

Dah siap fomat, aku install window xp. lepas tu aku masukkan cepat-cepat antivirus kaspersky. Hehehehe 1st time aku guna antivirus ORI.  Harap-harap lepas ni tak lagi la kena serangan komunis yang cikai-cikai ni.

Aku ingat dah buat backup data dah selesai masalah aku. Rupanya ada lagi masalah yang muncul. Data yang aku backup tadi bila aku sambungkan hardisk ke lappy terus kena scan. Wah bagus ni. Bertindak pantas betul. Berkungfu sakan anak murid jacki chan tu melawan komunis dalam hardisk aku. Bila dah selesai jer, aku cuba la buka. HUH semua data tu dah hilang……….

Tapi bila aku semak dalam properties didapati data masih ada cuma tak dapat di lihat dengan mata kasar jer.

Jadi ada tak sesiapa yang tahu macam mana aku nak dapatkan semula data-data tu.

|macam mana nak repair hard diskmacam mana nak dapatkan data dari corrupted portable hard diskmacam mana nak repair external hard diskcara nak dapatkan data yang hilang terkena virusmacam mana nak baiki hard diskmacam mana nak baiki file dalam external hard disk corruptmacamana nak cari semula file yang telah di formatmcm mane nak dptkan semula file dlm hardiskharrd disk crash macam mana nak recover datamacam mana nak transfer data hard disk laptopmacam mana nak repair harddisk problemcara nak recover data dari hardiskcara dapatkan balik data dah terkena virusbaiki external hard diskmacam mana nak recovery datamacam mana nak recover file yang kena virus dalam external hardiskmacam mana nak buat recovery hard diskbagaimana nak dapatkan data dari hard disk yang rosakmana mana nak open file kat pendrive yang kena formatmacam mana nak cover balik hard disk yang corruptnakhard disk rosak nak backup datamacam mana nak recover hard discmacam mana nak recover data dalam pendrivemacam mana nak recover data dalam hard diskmacam mana nak recover data komputermacam mana nak recover files yang kena virus?macam mana nak recover dokumen yang kena virusmacam mana nak recover external hardmacam mana nak recover file dari corrupted pendrivemacam mana nak recover file external hard diskmacam mana nak recover file dari hard diskmacam mana nak recover file dalam laptopmacam mana nak recory hddmacam mana nak dapatkan balik file yan gkite dah reoverymacam mana nak dapatkan balik file dalam hardisk yang hilangmacam mana nak recorver external hard disk yang di formatmacam mana nak dapatkan balik fail yang hilangmacam mana nak dapatkan balik dokumen yang dah terkena virusmacam mana nak dapatkan balik data yg kena formatmacam mana nak dapatkan balik data yg hilangmacam mana nak dapat semula file dalam external hard discmacam mana nak dapatkan data dalam external hard disk yangnak dapat fail hard disk formatmacam mana nak on window 7 dengan cepatmacam mana nak hilang virus komputer dalam harddiskmacam mana nak hard disk recoverymacam mana nak daptkan balik data dari external hard disk?macam mana nak dapatkan semula data yang dah hilang dalammacam mana nak dapatkan folder yang dah jadi shortcutmacam mana nak dapatkan dvd jepun ke malaysiamacam mana nak dapatkan data yang corrupt dalam pendrivemacam mana nak dapat kan gambar yang dah hilang dalam laptopmacam mana nak recover hard disk corruptedmacam mana nak recover pendrive yang corruptmana nak repair externalmcm mana nak buat recover hard disk laptopmcm mane nak buat hard disk recoverymcmana nk recover hardiskmcmana nk restore komputernak ambil data dari hard disknak betulkan external hard disknak betulkan harddisk yang corruptednak betulkan hardisk yang corruptednak dapatkan data dari external hardnak dapatkan semula dokumen yang kena virus shortcutnak data recovery hard disknak repair externalnak selamatkan hard disk yang corruptedsedut data dari hard disktanda hardisk kene virusmana nak cari data recoverymacam mana nak recovery komputermacamana nak repair hard disk buffolamacam mana nak recovery data dalam hard diskmacam mana nak recovery data yang kena virusmacam mana nak recovery portable harddiskmacam mane nak cari folder yang hilang terkena virusmacam mana nak repair hard disk laptopmacam mana nk backup gambarmacam mana nk buat bila internal hard disk corruptedmacam mana nk recover external harddisk yang corruptmacam mana nk troubleshoot hard disk corrouptmacam mananak fix external hard diskmacam mane nak recover external yang terkena virusmacam mane nak repair harddiskmacamana format hardisk yang kena virusmacamana nak cari semula data yang pernah ada dalam externalmacamana nak dapatkan data hardisk laptop crashmacamana nak dapatkan data hardisk laptop crasheswindow xp corrupted nak buat macam manamacam mana nak dapat kan data yg hilang dalam tolongAtasi masalah external hard disk yang tak dapat bukacara nak dapatkan gambar dalam folder corruptcara nak dapatkan data yang hilang dari partitioncara nak dapatkan data dari hardcara nak dapatkan balik word yang hilangcara nak dapatkan balik data dalam sd kadcara nak dapatkan balik data dalam harddrivescara nak dapatkan balik data dalam hard diskcara nak cover semula data hardiskcara nak dapatkan semula facebook android yg hilang cachecara nak dapt kan balik file yg hilang dalm external hard diskcara nak restore semula partition yang hilangcara nak restore hard disk corruptedcara nak repair hdd externalcara nak repair externalcara nak repair corrupt foldercara nak recovery hdd external raw system filecara nak recovery hard diskcara nak hilang virus dalam hard diskcara nak cari fail hilang dalam laptopcara nak buka password hardisk?cara cover semula data yang hilang dari external diskcara baiki hard disk crashcara baiki external hard diskcamana nak dapatkan balik file yang dah diformat dalam latopbaiki hardiskbaiki corrupted external hard diskbagaimana nak repair portable external hardiskbagaimana nak backup data hardisk corruptcara dapat balik gambar hilang di hard diskcara mendapatkan semula gambar yang hilang di external hard diskcara nak buat bila fail adobe flash player crackedcara nak betulkan harddisk laptopcara nak baiki semula file corruptcara nak baiki external hard disk corruptedcara nak ambil data yang kena viruscara nak ambil data dalam hard diskcara nak ambil balik file dalam external hardiskcara mudah recover video dari external hard diskcara recover externalcara recover shortcut files dalam hard diskmacam mana nak betulkan semula laptop?macam mana nak betulkan laptop yang terkena adober exlopermacam mana nak betulkan lap top crashedmacam mana nak betulkan hard disk yang corruptmacam mana nak baiki external hard diskmacam mana nak backup hardisk yang dah matimacam mana nak backup data hdd sebelum recovery laptopmacam mana nak atasi external hard disk corruptedmacam mana nak buat adakan semula folder yg terkena virusmacam mana nak buat back up hard disk dalam netbookmacam mana nak cari data recoverymacam mana nak cari balik fail dalam harddissk yang hilangmacam mana nak buat system restoremacam mana nak buat recovering toshibamacam mana nak buat homestaymacam mana nak buat file dalam pendrive ada balikmacam mana nak buat data recoverymacam mana nak buat bila file unrecovermacam mana nak ambil semula folder yang terkena virusmacam mana nak ambil document bila hard disk kena formatexteranal hardisk terkena virusdapatkan semula data harddisk laptop yang rosakdapatkan semula data dari external hard diskdapatkan maklumat semula dari external hard diskdapatkan balik file tak sempat savecara save recover dari kena format balikcara repair external hard disk yang kena formatcara recovery data dalam external hard disk terkena virusfolder hilang dari external hard diskhard disk crash macam mana nak recover datamacam mana nak ambil data hilang pecumamacam mana nak ambil data dari patisonmacam mana nak ambil balik file yang hilang dalam komputermacam mana nak ambik data dari hard diskmacam mana data hilang dalam hardisklaptop tak ada hard disk macam mana nak repair?laptop rosak macamana nak ambil data dalam harddiskhardcaramacam mana nak cari semula file yang hilang dalm external harddisk|
Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!