» Blog Archive Qalish.com

Qalish.com

The Power of Knowledge

Macam mana nak recovery data harddisk

Published on Feb 25 2011 // Uncategorized

Salam semua.
Mohon maklumat dari sesiapa yang mahir dalam bidang teknikal.

Baru-baru ni lapy kesayangan aku dah terkena serangan komunis komputer. Tention aku dibuatnyer. Tanda-tanda serangan yang lappy aku kena adalah seperti berikut:

  1. Desktop ada warning macam gambar kat atas tu.
  2. Nak right click tak boleh.
  3. Nak double click folder tak boleh.
  4. Nak restore system tak boleh.
  5. Nak online lagi la tak boleh.
  6. Siap komunis komputer tu tolong restat lagi lappy aku ni.

Alahai, masalah-masalah.. Haa tu la ANTIVIRUS dah beli tapi lambat sangat install . Kan dah kena. Last choice terpaksalah aku fomat lappy ni. Sebelum fomat aku sempat lagi sedut data-data penting ke dalam harddisk.

Dah siap fomat, aku install window xp. lepas tu aku masukkan cepat-cepat antivirus kaspersky. Hehehehe 1st time aku guna antivirus ORI.  Harap-harap lepas ni tak lagi la kena serangan komunis yang cikai-cikai ni.

Aku ingat dah buat backup data dah selesai masalah aku. Rupanya ada lagi masalah yang muncul. Data yang aku backup tadi bila aku sambungkan hardisk ke lappy terus kena scan. Wah bagus ni. Bertindak pantas betul. Berkungfu sakan anak murid jacki chan tu melawan komunis dalam hardisk aku. Bila dah selesai jer, aku cuba la buka. HUH semua data tu dah hilang……….

Tapi bila aku semak dalam properties didapati data masih ada cuma tak dapat di lihat dengan mata kasar jer.

Jadi ada tak sesiapa yang tahu macam mana aku nak dapatkan semula data-data tu.

|macam mana nak repair hard diskmacam mana nak dapatkan data dari corrupted portable hard diskmacam mana nak repair external hard diskmacam mana nak baiki hard diskcara nak dapatkan data yang hilang terkena virusharrd disk crash macam mana nak recover datamacam mana nak repair harddisk problemcara dapatkan balik data dah terkena virusmacam mana nak baiki file dalam external hard disk corruptmcm mane nak dptkan semula file dlm hardiskmacam mana nak transfer data hard disk laptopmacam mana nak buat recovery hard diskmacamana nak cari semula file yang telah di formatmana mana nak open file kat pendrive yang kena formatmcaman nk recovery filenakhard disk rosak nak backup datacara nak recover data dari hardiskmacam mana nak recover file yang kena virus dalam external hardiskmacam mana nak cover balik hard disk yang corruptmacam mana nak recovery databaiki external hard diskmacam mana nak betulkan window corruptbagaimana nak dapatkan data dari hard disk yang rosakmacam mana nak recover files yang kena virus?macam mana nak recover data dalam hard diskmacam mana nak recover hard discmacam mana nak recover data hard disk yang corruptedmacam mana nak recover data dalam pendrivemacam mana nak recover data komputermacam mana nak cari data recoverymacam mana nak recover file external hard diskmacam mana nak recover dokumen yang kena virusmacam mana nak recover external hardmacam mana nak recover file dari hard diskmacam mana nak recover file dari corrupted pendrivemacam mana nak recover file dalam laptopmacam mana nak recory hddmacam mana nak recorver external hard disk yang di formatmacam mana nak on window 7 dengan cepatmacam mana nak dapatkan balik data yg kena formatmacam mana nak dapatkan balik data yg hilangmacam mana nak dapat semula file dalam external hard discmacam mana nak dapat kan gambar yang dah hilang dalam laptopmacam mana nak dapat kan data yg hilang dalam tolongmacam mana nak cari semula file yang hilang dalm external harddiskmacam mana nak cari balik fail dalam harddissk yang hilangmacam mana nak buat system restoremacam mana nak dapatkan balik dokumen yang dah terkena virusmacam mana nak dapatkan balik fail yang hilangmacam mana nak dapatkan balik file dalam hardisk yang hilangmacam mana nak hard disk recoverymacam mana nak daptkan balik data dari external hard disk?macam mana nak dapatkan semula data yang dah hilang dalammacam mana nak dapatkan folder yang dah jadi shortcutmacam mana nak dapatkan dvd jepun ke malaysiamacam mana nak dapatkan data yang corrupt dalam pendrivemacam mana nak dapatkan data dalam external hard disk yangmacam mana nak dapatkan balik file yan gkite dah reoverymacam mana nak hilang virus komputer dalam harddiskmacam mana nak recover hard disk corruptedtanda hardisk kene virusnak betulkan harddisk yang corruptednak betulkan external hard disknak ambil data dari hard disknak ambik data dari recoverymcmana nk restore komputermcmana nk recover hardiskmcm mane nak buat hard disk recoverymcm mana nak buat recover hard disk laptopmana nak repair externalnak betulkan hardisk yang corruptednak dapat fail hard disk formatsedut data dari hard diskrecovery nak cari gambar hilangnak selamatkan hard disk yang corruptednak restore gambar yang hilang dalam hard disknak repair externalnak data recovery hard disknak dapatkan semula dokumen yang kena virus shortcutnak dapatkan data dari external hardwindow xp corrupted nak buat macam manamana nak cari data recoverymacamana nak repair hard disk buffolamacam mana nk backup gambarmacam mana nak selamat file dalam hardisk yang rosakmacam mana nak retrieve data hilang dalam portable hardiskmacam mana nak repair hard disk laptopmacam mana nak recovery portable harddiskmacam mana nak recovery komputermacam mana nak recovery data yang kena virusmacam mana nak recovery data dalam hard diskmacam mana nak recoverymacam mana nk buat bila internal hard disk corruptedmacam mana nk recover external harddisk yang corruptmacamana nak dapatkan data hardisk laptop crashesmacamana nak dapatkan data hardisk laptop crashmacamana nak cari semula data yang pernah ada dalam externalmacamana format hardisk yang kena virusmacam mane nak repair harddiskmacam mane nak recover external yang terkena virusmacam mane nak cari folder yang hilang terkena virusmacam mananak fix external hard diskmacam mana nk troubleshoot hard disk corrouptmacam mana nak recover pendrive yang corruptcara nak restore semula partition yang hilangcara nak dapatkan file yang hilangcara nak dapatkan file yang dah corruptedcara nak dapatkan data yang hilang dari partitioncara nak dapatkan data dari hardcara nak dapatkan balik word yang hilangcara nak dapatkan balik data dalam sd kadcara nak dapatkan balik data dalam harddrivescara nak dapatkan balik data dalam hard diskcara nak cover semula data hardiskcara nak dapatkan file yang hilang hardiskcara nak dapatkan gambar dalam folder corruptcara nak dapatkan semula facebook android yg hilang cachecara nak restore hard disk corruptedcara nak repair hdd externalcara nak repair externalcara nak repair corrupt foldercara nak recovery hdd external raw system filecara nak recovery hard diskcara nak hilang virus dalam hard diskcara nak dapt kan balik file yg hilang dalm external hard diskcara nak dapatkan semula gambar dalam sd kad yang rosakcara nak cari fail hilang dalam laptopcara nak buka password hardisk?cara nak buat bila fail adobe flash player crackedcara cover semula data yang hilang dari external diskcara betulkan hark disk hilang datacara baiki hard disk crashcara baiki external hard diskcamana nak dapatkan balik file yang dah diformat dalam latopbaiki hardiskbaiki corrupted external hard diskbagaimana nak repair portable external hardiskbagaimana nak backup data hardisk corruptcara dapat balik gambar hilang di hard diskcara dapatkan file corruptcara mendapatkan semula gambar yang hilang di external hard diskcara nak betulkan harddisk laptopcara nak baiki semula file corruptcara nak baiki hard diskcara nak baiki external hard disk corruptedcara nak atasi external hardisk kena formatcara nak ambil data yang kena viruscara nak ambil data dalam hard diskcara nak ambil balik file dalam external hardiskcara mudah recover video dari external hard diskAtasi masalah external hard disk yang tak dapat bukamacam mana nak buat recovering toshibamacam mana nak backup hardisk yang dah matimacam mana nak backup data laptopmacam mana nak backup data hdd sebelum recovery laptopmacam mana nak atasi external hard disk corruptedmacam mana nak ambil semula folder yang terkena virusmacam mana nak ambil document bila hard disk kena formatmacam mana nak ambil data hilang pecumamacam mana nak ambil data dari patisonmacam mana nak ambil balik file yang hilang dalam komputermacam mana nak baiki external hard diskmacam mana nak betulkan hard disk yang corruptmacam mana nak betulkan jam yang dah rosakmacam mana nak buat homestaymacam mana nak buat file dalam pendrive ada balikmacam mana nak buat data recoverymacam mana nak buat bila file unrecovermacam mana nak buat back up hard disk dalam netbookmacam mana nak buat adakan semula folder yg terkena virusmacam mana nak betulkan semula laptop?macam mana nak betulkan laptop yang terkena adober exlopermacam mana nak betulkan lap top crashedmacam mana nak ambik data dari hard diskmacam mana data hilang dalam hardiskmacam mana ambil balik data dalam pendrive terkena virusdapatkan maklumat semula dari external hard diskdapatkan balik file tak sempat savecara save recover dari kena format balikcara repair external hard disk yang kena formatcara repair external hard disk corruptcara recovery data dalam external hard disk terkena viruscara recover shortcut files dalam hard diskcara recover externalcara nak selamatkan data dlm hardisk kena formatdapatkan semula data dari external hard diskdapatkan semula data hard diskdapatkan semula data harddisk laptop yang rosaklaptop tak ada hard disk macam mana nak repair?laptop rosak macamana nak ambil data dalam harddiskkenapa hard disk kena format balikhardcarahard disk kena virus macamana nak buathard disk crash macam mana nak recover datafolder hilang dari external hard diskexternal hardisk kena formatexteranal hardisk terkena viruscara nak rstore balik document yang telah di format di dalam komputer|
Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!